Lekker varen
in de natuur
Speel toffe spellen!
Logo rood groen met groepsnaam

Waterscouting St. Willibrordus

Dé leukste scouting van Gouda en Reeuwijk

Waterscouting St. Willibrordus

De Willibrordusgroep (de Willies) bestaat al sinds 1955. Wij zijn een waterscouting, wat betekent dat de meeste activiteiten op het water plaatsvinden. Ons terrein ligt aan de Reeuwijkse plassen en grenst aan het Goudse Hout.

We beschikken over een mooie vloot bestaande uit: onze sleper de Brutus, tien lelievletten, surfplanken en kano's. 

De Welpen (6 t/m 10 jaar) hebben daarentegen het grootste deel van de tijd programma op ons terrein en in het Goudse Hout. De perfecte plek om je zaterdagen door te brengen en avonturen te beleven!

Wat is scouting

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee kinderen en jongeren worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Als je lid wordt bij Waterscouting St. Willibrordus, ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei lokale, landelijke of internationale evenementen. Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. Andere activiteiten staan in het teken van iets goeds doen voor de samenleving. Scouting draagt graag bij aan een betere wereld.

Wat wij anders doen

We zijn een échte scoutinggroep en streven alle sociale doelen van Scouting Nederland na.
We zijn echter ook met onze tijd meegegaan en doen wat dingen anders dan veel mensen misschien van andere scoutinggroepen gewend zijn.

Zo hebben wij geen officieel scoutinguniform meer, maar een shirt en een sweater met onze groepsopdruk. Het is dan ook niet verplicht deze te dragen, maar het is natuurlijk wel heel leuk. Verder hebben onze boten ieder een eigen grappig motief, in plaats van één groepsmotief op alle vletten. Dit wordt door de leden zelf bedacht.
In tegenstelling tot veel scoutinggroepen is die van ons gemengd; jongens, meisjes, vrouwen en mannen draaien met elkaar opkomsten.

Waterscouting

De Willies in het kort

Lijkt het je leuk?

Je kunt 3x gratis kijken bij de leukste scouting van Gouda en Reeuwijk
Klik op de knop hieronder om aan te melden voor een opkomst