Lekker varen
in de natuur
Speel toffe spellen!
Logo rood groen met groepsnaam

De groep

De Willibrordusgroep (de Willies) bestaat al ruim 65 jaar. Wij zijn een waterscouting, wat betekent dat de meeste activiteiten op, aan of in de Reeuwijkse Plassen plaatsvinden. Hiervoor beschikken we over een mooie vloot bestaande uit: onze sleper de Brutus, tien lelievletten, één kano en surfplanken. 

De Welpen (6 t/m 10 jaar) hebben daarentegen het grootste deel van het programma op ons terrein en in het Goudse Hout. De perfecte plek om je zaterdagen door te brengen en avonturen te beleven!

Wat wij anders doen

We zijn een echte scoutinggroep en streven alle sociale doelen van Scouting Nederland na. We zijn echter ook met onze tijd meegegaan en doen wat dingen anders dan veel mensen misschien van andere scoutinggroepen gewend zijn. Zo hebben wij geen officieel scoutinguniform meer, maar een shirt en een sweater met onze groepsopdruk. Het is dan ook niet verplicht deze te dragen, maar het is natuurlijk wel heel leuk. Verder hebben onze boten ieder een eigen grappig motief, in plaats van één groepsmotief op alle vletten. Dit wordt door de leden zelf bedacht. In tegenstelling tot veel scoutinggroepen is die van ons gemengd; jongens, meisjes, vrouwen en mannen draaien met elkaar opkomsten.