Lekker varen
in de natuur
Speel toffe spellen!
Logo Regionale ZeilWedstrijden.ai

Regionale Zeilwedstrijden Lek- & IJsselstreek 2023


Beste Waterscouts,
 

Graag nodigen wij jou en je groep ook dit jaar graag uit om deel te nemen aan de jaarlijkse Zeilwedstrijden Leken IJsselstreek op de Reeuwijkse Plassen, die dit jaar gehouden zullen worden op 9 en 10 september.

Volgens planning zal er gezeild worden in drie verschillende leeftijdsklassen:

  • Standaardklasse (bij voldoende deelname verdeeld over 2 velden); bestaand uit
   • Standaardklasse 1 (t/m 15 jaar)
   • Standaardklasse 2 (t/m 17 jaar)
  • Vrije klasse (17+)
  • Instructieklasse (t/m 15 jaar; met instructeur)

Mocht er niet voldoende animo zijn voor één van de laatste twee klassen, dan kan de wedstrijdleiding besluiten de ingeschreven vletten mee te laten varen in de normale wedstrijdklasse. Zoals de afgelopen jaren ook het geval was, heeft de wedstrijdleiding besloten de standaardklasse 1 (t/m 15 jaar) en de standaardklasse 2 (t/m 17 jaar) ook dit jaar samen te laten zeilen. Ook stellen wij geen CWO-vereisten.

Op vrijdag 8 september is het van 20:30 tot 22:00 mogelijk om in te schrijven en het inschrijfgeld van €12,- per vlet te voldoen. Dat kan dit jaar enkel digitaal, ofwel middels een appje naar 06-42414909, ofwel middels een mailtje naar zeilwedstrijden@willibrordusgroep.nl. Je krijgt dan een Tikkie voor de betaling en pas als die betaald is (en wij dat aan je bevestigd hebben), is je inschrijving afgerond. Deze bevestiging moet je voor 22:00 binnen hebben, anders ben je echt te laat. We willen voor de inschrijving van je weten hoeveel vletten er in welke klasse meevaren en dan per veld de vletten met het zeilnummer en de roerganger.

Na 22:00 (uiterlijk 23:00) zal de veldindeling bekend worden gemaakt. Ook dit jaar zal de veldindeling enkel digitaal gepubliceerd worden, o.a. op deze webpagina en evenementpagina op Facebook.

De volgende ochtend kunnen de ingeschreven vletten tussen 9:15 en 10:15 het volgende ophalen bij een lid van de wedstrijdcommissie op de L-steiger in de Elfhoeven-plas: een wedstrijdboekje met daarin de wedstrijdbepalingen, een geplastificeerde kaart met baankaarten en wedstrijdlintjes voor de juiste wedstrijdklassen/velden.

Op zaterdag worden er drie wedstrijden gevaren op de Elfhoeven-plas, waarvan de eerste om 10:00 uur zal beginnen. Op zondag start om 11:00 uur de vierde en tevens laatste wedstrijd, gezeild op de Vrijhoef-plas. De prijsuitreiking zal rond 16:00 plaatsvinden.

EDIT: Er is helaas dit jaar geen bar op vrijdag- of feest op zaterdagavond op ’t Landje van de St. Willibrordusgroep.

Al het bovenstaande en meer is na te lezen in de wedstrijdbepalingen die de komende weken zoals ieder jaar op deze pagina zullen verschijnen. Zoals gezegd wordt er tevens een exemplaar per boot uitgereikt bij inschrijving.

Hoewel we pas definitief inschrijven op vrijdagavond (en we weten hoe lastig het is om deelname van jeugdleden tijdig helder te krijgen), stellen we het wel op prijs als je ter indicatie al eerder een mailtje of appje kunt sturen als jullie van plan zijn deel te nemen en met hoeveel boten ongeveer. Op deze manier hebben we
enig inzicht in de deelname. Alvast bedankt!

Het is verboden te varen op de Reeuwijkse Plassen tenzij je in het bezit bent van de juiste vergunning. Echter, deelnemers die normaal gesproken niet op de Reeuwijkse Plassen varen, varen volgens afspraak automatisch op de wedstrijdgasten-vergunning van de Watersportvereniging Elfhoeven en hoeven dan ook geen aparte vergunning aan te schaffen.

Groepen kunnen dit jaar gratis kamperen op het terrein van de St. Willibrordusgroep aan de Vlietdijk in Reeuwijk. Indien je hier gebruik van wil maken, laat dit dan ook per mail/app even weten.

Voor groepen van binnen onze regio, zijn dit gelijk de officiële kwalificatiewedstrijden voor de Landelijke Scouting ZeilWedstrijden (LSZW). Deze worden in het weekend van 24-25 september in het Nuldernauw bij het Scoutinglandgoed Zeewolde gevaren. De drie hoogst eindigende vletten -met bemanning uitsluitend t/m 15 jaarén de drie hoogst eindigende vletten -met bemanning t/m 18 jaar- in veld 1 afkomstig uit de regio Lek- en IJsselstreek plaatsen zich voor dit evenement. De LSZW zijn aangemerkt als Nationale Kampioenschap Lelievlet voor de twee wedstrijdklassen, NK Lelievlet Scouts (tot en met 15 jaar) en NK Lelievlet Explorers (tot en met 18 jaar). Ook de Open Klasse valt hieronder als NK Lelievlet Open klasse (vanaf 17 jaar). Zie de LSZW-webpagina voor de laatste informatie.
We wensen iedereen alvast een prettig verblijf en een goede wedstrijd toe. Tot op de zeilwedstrijden!

Met vriendelijke groet,
Regionale wedstrijdcommissie Lek- en IJsselstreek

Impressie